3 Keistimewaan Menjadi Dealer Public Gold, Yang Tidak Ada Di Tempat Lain

Dealer Public Gold

Saya dealer Public Gold.

Sebelum saya menjadi dealer Public Gold, saya penyimpan emas Public Gold lebih dari 5 tahun. 

Kawan-kawan dekat universiti dulu memang dah tahu saya menyimpan emas.

Walau belum jadi dealer, saya tetap ajak mereka menyimpan emas.

Bukan sebab nak dapatkan insentif, tapi memang saya berpuas hati mengumpul emas.

Selama dua tahun aktif sebagai dealer Public Gold, saya rasa menjadi salah seorang dealer Public Gold sangat istimewa kerana :

(1) Bimbingan oleh Mentor Yang Terbukti Dah Berjaya Dengan Kos Minimum

Siapa buat bisnes, tapi tiada mentor, macam orang nak buka ladang di hutang, kena tebang sendiri pakai parang.

Dalam bisnes Public Gold (PG).

mentor dalam Public Gold

Dari Kiri: Pn Najdah, En Zul, Hafiz, En Syukor, Mama Azizah

Ada 3 orang mentor je. Mentor ini memang dah mencapai financial freedom dengan hanya bersumberkan pendapatan dari bisnes PG je.

Mentor saya En Mohd Zulkifli Shafie, merupakan penulis buku Misi Bebas Hutang dan Wang Emas.

Size bisnesnya sekarang mempunyai lebih 20ribu pelanggan serta dealer dibawah bimbinganya. 

Fuhh. Banyak owhh. Incomenya tak payah cerita. Sudah 3 tahun berturut sale melebihi RM5juta setahun.

Cuba congak. 


Kalau nak dapatkan bimbingan dengan orang yang mempunyai jualan 1 juta setahun, berapa kos yang kita kena keluarkan? 

Confirm minimum kos perlu keluarkan ialah lebih dari RM6,000 (berdasarkan sahabat saya taukey jersey).

Itupun hanya valid untuk setahun je, nak dapatkan bimbingan lagi, kena bayar lagi.

Dalam mentorship Public Gold.

Bimbingan PERCUMA! Mentor akan guide kita bila-bila masa. Dengan syarat, kena 'dengar cakap' mentor. 

Kalau tak, kena tarik telinga. HEHE

Kalau korang tak percaya apa aku cakap ni, cuba tanya pak cik google, berapa kos nak join kelas Dr yang ada 6 PhD. (",)

(2) Jana Income Sambil Simpan Emas

Tanggungjawab seorang dealer Public Gold hanyalah berkongsi ilmu dan pengalaman sendiri menyimpan emas.

Hampir 99% dealer Public Gold bermula dari menjadi penyimpan emas dahulu, baru grab peluang jadi dealer.

Sambil simpan emas.

Sambil berkongsi kebaikan kepada kawan-kawan yang lain. Dan orang beli emas terus dengan Public Gold, bukan dari kita.

Oleh itu, sebagai tanda terima kasih Public Gold sebab bantu bawa pelanggan untuknya, PG bagi profit sharing kepada kita.

Itu je tugas dealer.

Tak perlu simpan sendiri stock emas yang banyak, tak perlu COD emas. Buat bisnes tanpa ada kos yang sebenar.

(3) Tidak Bersaing Dengan Syarikat Emas Yang Lain

Kalau dulu.

Memang banyak syarikat emas ketika tahun sebelum kejatuhan empayar Tok Berlagak. Tahun 2014. HAHA.

Tapi sekarang.

PG mengetuai dalam industri emas di Malaysia, yang lain follow dari belakang je.

Satu kesilapan besar kalau korang nak beli emas goldbar atau dinar, tapi pergi beli dengan syarikat lain.

Boleh cuba dulu, nanti baru buat perbandingan balik bila nak jual, bila nak gadai.

Kebanyakan emas gold dan dinar ni mudah dibeli, tapi bila nak pakai duit, fuhh. Terpaksa mengemis untuk dapatkan harga tinggi.

Kecuali emas Public Gold. Masa beli, PG sudah display siap-siap harga emas kalau kita nak jual.

Wallhuallam

Hafiz
Tawau, Sabah
28 Januari 2019
22 Jamadil Awal 1440H
Saya dealer Public Gold yang aktif. Saya memberi nasihat tentang simpanan dan pelaburan emas yang betul tepat dan selamat.

3 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *