GAP Standing Instruction, Memudahkan Saya Menyimpan Emas Dengan Konsisten

GAP Standing Instruction

Sekarang ini, Public Gold membuka peluang kepada penyimpan-penyimpan emas, untuk membuat kempen arahan tetap (Standing Instruction) untuk menyimpan emas fizikal melalui GAP.

Saya tak akan terangkan lebih lanjut tentang Gold Accumulation Programme (GAP) dekat sini. Nak faham tentang GAP, boleh terus ke artikel saya tentang Public Gold GAP.

Kempen Program Arahan Tetap GAP

GAP Public Gold

Kempen ini sama seperti arahan tetap dari akaun gaji anda untuk masuk menyimpan ke Tabung Haji atau ASB.

Tetapi, ia tukarkan daripada RM kepada emas! Wow, menarikkan.

Secara ringkasnya,

Anda akan tetapkan setiap bulan, berapa RM/bulan untuk anda transfer dari akaun bank sendiri ke akaun bank Public Gold. 

‚Äč

Minimum ialah RM100 untuk kempen ini.

Jika anda tetapkan tanggal 25hb untuk setiap bulan akan di'transfer' dari akaun anda ke akaun bank Public Gold sebanyak RM200, maka setiap bulan RM200 tersebut akan di'convert' kepada emas fizikal dalam GAP.

Jumlah 'gram' emas yang anda akan dapat berdasarkan harga emas semasa

Peluang Menang Emas Berjumlah RM30k

Bagi customer/dealer Public Gold yang menyertai kempen ini, anda layak memenangi cabutan bertuah emas 0.5gram (RM150) atau 5gram(RM1100) jongkong emas setiap bulan!

Sebanyak SEPULUH keping emas 0.5gram dan SATU keping emas 5gram akan dihadiahkan untuk yang bertuah bagi setiap cawangan Public Gold di Malaysia.

Ada 19 buah cawangan Public Gold semuanya.

10 x 19 = 190 keping 0.5gram &

19 keping emas 5gram akan dihadiahkan kepada semua peserta bertuah bagi setiap bulan!

Wow. Banyak tu. Sudah lah menyimpan emas bertambah kekayaan anda, dapat lagi emas percuma kalau ada rezeki. InsyaAllah.

Syarat-syarat Menyertai Kempen Ini

Syaratnya mudah jer.

(1) Minimum belian untuk kempen arahan tetap ini ialah RM100.

(2) Setiap RM100/sebulan melayakkan anda mendapat 1 cabutan bertuah. Jika anda menyimpan emas RM300/bulan, maksudnya anda berpeluang menang 3 cabutan bertuah sebulan.

(3) Jika nama anda belum bertuah bulan ini, nama anda akan dibawa ke bulan seterusnya, dengan syarat anda masih join kempen ini.

(4) Hadiah emas hasil dari cabutan bertuah anda boleh dapatkan di mana-mana cawangan Public Gold berdekatan, dengan syarat tidak melebihi 3bulan dari tarikh pengunguman.

Kelebihan dan Manfaat Kempen Arahan Tetap GAP

#1 Menjimatkan masa anda. Anda tidak lagi perlu memasukkan duit ke akaun Public Gold secara bulana kerana ia akan 'auto transfer'.

#2 Sebagai simpanan secara paksa, bagi mengelakkan duit gaji anda terboros ke tempat lain. Jadi, transfer siap-siap dari RM kepada emas. Senang.

#3 Mudah untuk konsisten dalam menyimpan. Jika anda simpan RM200 sebulan, setahun sudah lebih 13gram tanpa anda sedar. Ia lebih mudah berbanding simpan duit RM200 sebulan.

Cara-cara Untuk Menyertai Kempen

Mudah je caranya. Boleh buat sendiri di rumah bagi yang sudah ada PG Code. Bagi yang belum ada PG Code, perlu buat secara manual, boleh inform saya di +6014- 500 5090 untuk saya bantu daftarkan dengan staff Public Gold.

Step (1)


Login online banking anda. Lakukan bayaran tetap ke akaun bank Public Gold selama 12bulan.

Step (2)


Hantar resit pertama ke staff Public Gold. Dan staff akan daftarkan anda untuk bulan kedua dan seterusnya.


Boleh rujuk staff mengikut branch masing dekat website Public Gold.

cara arahan tetap maybank

Bagi penggunan Maybank, boleh rujuk dekat sini

cara arahan tetap CIMB

Bagi pengguna CIMB, boleh rujuk dekat sini

Ada apa-apa persoalan, boleh beritahu saya segera. InsyaAllah saya boleh bantu setakat apa yang saya tahu.

Sekian. Semoga bermanfaat.

Hafiz
Tawau, Sabah
13 Februari 2019
8 Jamadil Akhir 1440H
Saya dealer Public Gold yang aktif. Saya memberi nasihat tentang simpanan dan pelaburan emas yang betul tepat dan selamat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *