G100 Logo Red

HafizShafie.Com

Motivasi Kewangan & Pelaburan Emas

G100 Seminar Poster Pn Marlia

Peluang Jana Pendapatan Sebagai Dealer Public Gold

March 10, 2021

By Mohamad Hafiz Shafie


0 shares

Boleh ke jana pendapatan sambil simpan emas, sebagai seorang dealer Public Gold?

Boleh sangat!

Pn Marlia sebagai HR Manager yang mempunyai pengalaman 17 tahun dalam MNC Company berkongsi pengalaman beliau sebagai seorang dealer Public Gold di FB Live PGG100 Network tadi.

Mula sekadar niat untuk mengisi masa lapang semasa bersara pada umur 45 tahun, target sekadar pendapatan RM3k sebulan. 

Namun hasilnya luar biasa.

Hasil seronok-seronok mengajak orang simpan emas dan dia sendiri menyimpan emas dalam masa 2 tahun sahaja, sekarang beliau boleh jana pendapatan sehingga 5 angka sebulan.

5 kali ganda lebih besar dari pendaptan beliau, sebagai seorang HR Manager yang mempunyai 17 tahun pengalaman bekerja!

Kenapa Bisnes Emas?

(1) Tidak ada tarikh luput!

Haa, macam mana tu? Meh saya terangkan.

Emas kekal hingga kiamat dan transaksi emas wujud sejak beribu tahun dulu lagi.

Tak sama macam bisnes lain. Contohnya seperti dibawah :

Apa terjadi dengan Kodak?

Kodak

Sekarang, orang tidak lagi memakai filem. Sekarang di henpon kita sudah mempunyai beribu filem! 

Bisnes filem kodak terkubur oleh perkembangan teknologi.

Macam tak percayakan? Dulu Kodak antara syarikat yang lead dalam industri kamera, sekarang terkubur begitu sahaja.

Tak sama macam kedai emas!

Buruk macam mana sekali pun, kedai emas tetan on! Wujud sejak dari zaman merdeka, dan ia kekal relevent sehingga sekarang.

(2) Orang Sentiasa Beli Emas

Kedai Emas Kena Serbu

Pelikkan emas.

Harga mahal orang beli, harga turun orang lagi la duk beli. Mungkin borong terus.

Sebagai pemilik bisnes emas.

Semakin banyak transaksi, semakin banyak pendapatan sebagai seorang pemilik bisnes emas.

Haa. Jadi, menjadi dealer Public Gold sangatlah mudah.

Bila kita dah fahamkan orang tentang emas.

Pendapatan hasil dari banyaknya transaksi tadi tidak putus-putus.

Kenapa Dealer Public Gold

Sebaik sahaja selesai membaca ini, anda juga boleh dapatkan info tentang kelebihan manjadi dealer Public Gold.

Baiklah, ini pula 8 kelebihan menjadi dealer Public Gold yang disampaikan oleh Pn Marlia tadi.

(1) Beli Emas, Dapat Bisnes Emas

Andaikata anda menabung emas dalam jumlah yang tertentu, Public Gold memberi percuma dealership.

Untuk pembelian kita yang seterusnya, kita layak mendapat insentif untuk belian diri sendiri dan belian yang orang yang kita recommend.

Promosi Dealer G100

Haa. Ini contohnya,

Jika kita buat belian RM5k GAP, dapat free jadi Normal Dealer

Jika kita buat belian RM10k GAP, dapat free jadi Priority Dealer.

(2) Tak Perlu Lengkapkan Training

Jika point yang pertama ialah untuk menjadi dealer. Point kedua ialah tentang nak mengekalkan tittle sebagai seorang dealer.

Yang bestnya.

Menjadi dealer Public Gold tidak ada syarat untuk join training, dan kekal sebagai status dealer

Kita join training itu adalah untuk diri kita sendiri tambah kan ilmu tentang bisnes emas.

(3) Kerja Sekali, Pendapatan Berkali-kali

Sekali kita introducer seorang pelanggan baru kepada Public Gold, pelanggan tersebut akan tetap kekal selamanya.

Walaupun kita mati.

Selagi mana pelanggan itu membuat pembelian dengan Public Gold. Selagi itu waris kita dapat nikmati pendapatan hasil usaha kita semasa masih hiduo.

(4) Tak Perlu Simpan Stock Emas

Sebagai seorang dealer Public Gold, kita hanya perlu recommend orang beli emas direct dengan Public Gold.

Kita tak jual emas.

Kita sekadar ajar orang menyimpan emas seperti kita. 

Orang nak beli emas, nak ambil stock? Kita terus guide mereka untuk beli emas dengan Public Gold

Senang kan??

Boleh ulang semula FB Live Pn Marlia tadi.

(5) PGBO - Public Gold Bussines Owner

Founder PG Dato Wira Louse Ng gelarkan kita sebagai PGBO, bukan dealer.

Once kita menjadi dealer Public Gold,

Kita bukan sahaja pemilik bisnes emas dinar dan jongkong. Malah kita menjadi pemilik bisnes semua anak syarikat dibawah Public Gold Group

Seperti, pgjewel, Aurora, pgmall dan banyak lagi.

(6) Tiada Paksaan Dalam Perniagaan

Tidak ada target khas untuk kekalkan jualan, bagi mengekalkan status sebagai seorang dealer

Ya. Maksudnya. 

Kita tak wajib kejar sale. Dan dealership kita kekal sampai bila-bila.

Belian untuk diri sendiri, tetapi kita akan dapat.

(7) Income Boleh Diwarisi

Ini janji founder PG,

Seperti apa yang terjadi kepada mentor saya. Walaupun beliau dipenjara selama 2 tahun

Pendapatan beliau hasil berkongsi kebaikan menyimpan emas Public Gold kepada umum langsung tidak terjejas, malas berlipat kali ganda lagi.

(8) Platform Sudah Disediakan

Haa. Ini pun satu.

Public Gold tahun 2021, tidak sama dengan Public Gold yang saya kenal ketika 2011. 

Sungguh jauh berbeza.

Semuanya Public Gold sudah sediakan. Kita hanya recommend kepada kawan-kawan sahaja.

Dari segi order, bussines center. Semuanya Public Gold sudah sediakan.

Kita tinggal ambil manfaat sahaja.

Bahkan, staff juga Public Gold sediakan demi untuk kita sebagai dealer.

Ok biaklah.

Anda sudah menjadi dealer Public Gold.

Cuba tinggalkan komen dibawah.

Berapa lama dah jadi dealer Public Gold, dan bagaimana anda bermula. 

Semoga kawan-kawan pembaca terinspirasi dengan kisah anda.

Semoga bermanfaat.

Hafiz
Kota Bharu, Kelantan
10 Mac 2021
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mohamad Hafiz Shafie

Tentang Saya

Saya Hafiz, dealer Public Gold yang aktif sejak dari tahun 2016. Mentee kepada En Mohd Zulkifli, penulis buku Wang Emas dan Misi Bebas Hutang. 


Selamat datang ke blog saya. Jika tuan perlukan bimbingan untuk menyimpan emas, boleh terus hubungi saya.

Dapatkan Bimbingan Sebagai Penyimpan Emas

>

PERHATIAN! - Saya kongsi ilmu cara memanfaatkan emas dalam kewangan. Join Telegram rasmi saya di SINI