Syarat-Menjadi-Dealer-Public-Gold

Terbaru! Cara Jadi Dealer Public Gold (2024)

Public Gold ada lebih 40,000 dealer di seluruh Malaysia, Singapore, Brunei dan Indonesia. Dan penyimpan emas Public Gold berada di seluruh dunia.

Disebabkan itu, bermula 1 April 2024, tiada lagi peluang untuk jadi dealer 'by recruitment'. Hanya siapa yang serius untuk jadi dealer sahaja layak untuk menjadi seorang dealer.

3 Ultimate Reward Seorang Dealer Public Gold

Insentif seorang dealer Public Gold cuma maksimum 2%. Bergantung kepada tahap dealer kita. Untuk detail perkara ini, kalian perlu ikuti training New Dealer Orientation (NDO).

Jangan risau, kos yang sangat minimum. Dan di saat saya penulis artikel ini, saya dalam process buat pemilihan, samaada adakah kalian layak menjadi dealer atau tidak. Haha.

Siapa yang serius nak capai ultimate reward ini, sudah pasti akan baca artikel ini sampai habis.

(1) Bebas Kewangan atau Financial Freedom

Mungkin kalian pernah dengan istilah ini. Tapi tak begitu faham, dan tak dapat bayangkan bagaimana kehidupan seorang yang sudah capai financial freedom.

Saya menulis artikel ini pada Khamis, jam 6AM sebelum masuknya waktu Subuh. Mungkin waktu ni kalian tengah merancang seronoknya hari esok, sebab esok sudah masuk hari Jumaat.

Saya tidak, saya setiap hari rasa macam hari Sabtu. Saya tak perlu pergi kerja untuk dapatkan duit. Dengan Public Gold, saya hanya duduk rumah pun boleh buat duit. 

Tapi, bagi seorang lelaki. Fitrahnya kena keluar rumah. Saya keluar rumah sekejap lagi bukan untuk tampung pendapatan keluarga, tapi untuk beriadah.

Di saat majority masyarakat  kena keluar rumah untuk masuk kerja. Saya keluar rumah untuk bersukan.

Pasif income yang saya terima dari Public Gold sudah melebihi apa keperluan hidup saya setiap bulan. Itulah kehidup seorang yang capai financial freedom.

Untuk ultimate reward seterusnya, saya akan menulis di satu artikel yang lain, khas untuk pembaca blog saya sahaja.

Cara Terbaru Menjadi Dealer Public Gold

Baiklah, untuk tahun 2024. Public Gold memegang prinsip, siapa yang betul-betul serius nak capai ultimate reward melalui Public Gold sahaja, layak untuk menjadi dealer.

Jadi langkahnya adalah :

(1) Buat belian minimum

Kalian perlu buat belian minimum sebanyak 200gram, atau grab apa-apa promosi semasa untuk melayakkan kalian menjadi seorang dealer.

Biasanya minimum RM13k ke atas, barulah kita layak untuk menjadi seorang dealer.

Boleh rujuk di website Public Gold untuk tahu apa promosi terbaru belian untuk jadi seorang dealer.

(2) Belian Wealth Card (WC) RM300

WC ini adalah emas 0.5gram dan ada tulis nama kita dekat situ. Serta, Public Gold bagi free voucher yang bernilai RM300 juga. 

Ibarat dapat emas 0.5gram free juga lah.

(3) Ikuti Training Minimum Sekali

Ini syarat terbaru. Sebab Public Gold dapati, dealer yang tak join training akan menyusahkan banyak pihak.

Dia yang tak belajar, dia salahkan staff. Dia yang tak belajar, dia tinggalkan customer dengan masalah. Sekali gus, customer dari dealer yang tak ikuti training juga akan bermasalah. 

Kos training cuma RM119 untuk dua jenis training pada hari Sabtu minggu pertama PLT dan hari Sabtu minggu kedua NDO.

Kos sangat minimum.

Dah Bersedia Untuk Capai Ultimate Reward?

Itulah sebenarnya 3 syarat mudah untuk jadi dealer Public Gold. Dan syarat terbaru ini sebenarnya untuk memberitahu bahawa, dealer datang bersama tanggungjawab.

Kalau nak ambil peluang jana pasif income minimum RM5k sebulan dalam tempoh 18 bulan, boleh buat 3 step jadi dealer tadi. Dan buat betul-betul.

Kalau sekadar nak jadi dealer tidak aktif, sekadar nak bimbing kenalan terdekat atau ahli keluarga menabung emas, lupakan hasrat untuk menjadi dealer.

Sebab ia sangat tak berbaloi dengan insentif yang kita terima kalau jadi dealer tidak aktif.

Namun, bagi penyimpan emas dibawah bimbingan saya, ada kenalan nak menabung emas, boleh join kempen sebarkan manfaat menabung emas.

Hafiz
Kota Bharu, Kelantan
10 Februari 20221
28 Jamadil Akhir 1442H
Info : Artikel ini telah diupdate pada 22 February 2024, segala komen sebelum ini mungkin sudah tidak lagi releven

Artikel Berkaitan

>