HafizShafie.Com

Motivasi Kewangan & Pelaburan Emas

Dinar Emas Public Gold

Cara Beli Dinar Emas Public Gold (2020)

February 24, 2019

By Mohamad Hafiz Shafie


0 shares

[Klik Icon]. Dapatkan info terkini tentang emas dan kewangan.

Ramai yang tanya saya cara beli dinar emas Public Gold. Mudah je sebenarnya!

Tuan puan hanya klik-klik je di website Public Gold (PG), dan boleh ambil sendiri di branch Public Gold atau staf PG poskan ke rumah.

Mudah ajer beli emas Public Gold. Macam anda shoping barang di Lazada, Shopee atau PG Mall - Pelanggan PG

Baiklah. Mungkin dalam kalangan pembaca ada yang belum tahu, 

Nak beli emas Public Gold ni tak perlu harapkan 'dealer' pun, anda boleh buat sendiri je.

Nanti saya share caranya macam mana anda boleh dapatkan dinar emas Public Gold dengan mudah.

Cara Beli Dinar Emas Public Gold - Ikut Kesesuaian Bajet

Sebelum saya terangkan langkah-langkahnya dengan lebih lanjut, saya mahu anda kenal terlebih dahulu, dinar emas Public Gold yang macam mana yang available di pasaran.

Supaya senang anda nak buat pilihan, mengikut bajet anda masing-masing. Untuk pengatahuan anda semua, 1 Dinar beratnya bersamaan 4.24gram.

Dinar emas Public Gold

Ini dinar emas Public Gold design lama.

Sekarang ni Public Gold sudah tidak keluarkan lagi, yang ada hanya design baru.

Di pasaran, dinar emas PG yang ada ialah 1/2 Dinar, 1 Dinar, 5 Dinar dan 10 Dinar.

Dinar Public Gold design baru

Ini 5 Dinar Public Gold design baru. Cantik kan? HEHE

Harganya sekarang sekitar RM3900 jer. Anda boleh rujuk harganya di www.public gold.com.my

Dealer Public Gold

Disebelah kanan tu, bentuk 1 Dinar Public Gold yang baru.

Bagi anda yang mempunyai bajet sekitar RM700 hingga RM800, anda sangat sesuai dapatkan dinar yang macam ni.

Sekarang dah jadi trend.

Orang beli 1 Dinar PG, dan letak atas par sebagai hadiah maskahwin. Susun 5 keping pun dah cantik!

emas Public gold

Yang hijau ditengah tu ialah 1/2 Dinar Public Gold. Beratnya hanya 2.125gram.

Harga runcitnya agak mahal kalau dikira harga per gram iaitu RM500 sekeping.

Kalau nak lebih murah, anda boleh beli dengan cara akaun emas fizikal GAP. 

Sekitar RM400 ajer mungkin dah boleh dapat, mengikut harga emas semasa. 

Cara Dapatkan Dinar Emas Public Gold Dengan Lebih Murah

Baiklah.

Untuk buat belian dinar Public Gold sendiri di website, boleh rujuk video yang saya kongsi dibawah ni.

Stepnya sama sahaja dengan buat belian emas-emas lain. Kecuali anda ingin beli dinar emas dengan cara GAP.

Bagi sahabat-sahabat yang sudah ada akaun emas fizikal GAP, boleh keluarkan Dinar emas dari akaun GAP.

Anda hanya perlu ke mana-mana cawangan Public Gold berdekatan, dan terus tunjuk IC dan bayar gold premium, untuk dapatkanya.

Untuk kefahaman lebih lanjut, anda juga boleh rujuk tutorial yang mentor saya sediakan ini.

Hubungi Saya 24/7

Jika ada sebarang persoalan tentang emas, anda boleh rujuk dealer anda masing-masing.

Bagi yang belum ada mana-mana dealer, boleh hubungi saya 24jam sehari, 7 hari seminggu.

Saya juga seorang dealer Public Gold yang aktif, saya boleh membimbing anda secara percuma jer.

Sekian, semoga bermanfaat.

Hafiz
Tawau, Sabah
24 Februari 2019
19 Jamadil Akhir 1440H
  • Nk tnya klau sy bli stngah dinar rm 250 sbln utk kumpul
    Next2 klau sy nk tukar dinar tu pd ringgit .. msih boleh jual ke kad dinar tu
    Contoh klau kita nk pajak kad dinar tu bleh ke

  • […] HafizKulim, Kedah26 September 201926 Muharram 1441HArtikel Berkaitan Cara Simpanan Emas1. Cara Mula Simpan Emas Public Gold2. GAP Standing Instruction, Memudahkan Saya Konsisten Simpan Emas3. Cara Buka Akaun Emas Public Gold4. Cara Paling Mudah Mula Simpan Emas (Online)5. 4 Cara Beli Emas Public Gold6. Cara Join Kutu Emas Public Gold Patuh Shariah7. Cara Beli Dinar Emas Public Gold […]

  • […] HafizKulim, Kedah26 September 201926 Muharam 1440HArtikel Berkaitan Cara Simpanan Emas1. Cara Mula Simpan Emas Public Gold2. GAP Standing Instruction, Memudahkan Saya Konsisten Simpan Emas3. Cara Buka Akaun Emas Public Gold4. Cara Paling Mudah Mula Simpan Emas (Online)5. 4 Cara Beli Emas Public Gold6. Cara Join Kutu Emas Public Gold Patuh Shariah7. Cara Beli Dinar Emas Public Gold […]

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Mohamad Hafiz Shafie

    Tentang Saya

    Saya Hafiz, dealer Public Gold yang aktif sejak dari tahun 2016. Mentee kepada En Mohd Zulkifli, penulis buku Wang Emas dan Misi Bebas Hutang. 


    Selamat datang ke blog saya. Jika tuan perlukan bimbingan untuk menyimpan emas, boleh terus hubungi saya.

    Dapatkan Bimbingan Sebagai Penyimpan Emas

    >

    PERHATIAN! - Saya kongsi ilmu cara memanfaatkan emas dalam kewangan. Join Telegram rasmi saya di SINI