Cara Beli Dinar Emas Public Gold

Dinar Emas Public Gold

Mudahnya nak beli dinar emas Public Gold!

Tuan puan hanya klik-klik je di website Public Gold (PG), dan boleh ambil sendiri di branch Public Gold atau staf PG poskan ke rumah.

Mudah ajer beli emas Public Gold. Macam anda shoping barang di Lazada, Shopee atau PG Mall - Pelanggan PG

Baiklah. Mungkin dalam kalangan pembaca ada yang belum tahu, 

Nak beli emas Public Gold ni tak perlu harapkan 'dealer' pun, anda boleh buat sendiri je.

Nanti saya share caranya macam mana anda boleh dapatkan dinar emas Public Gold dengan mudah.

Beli Dinar Emas Public Gold Ikut Kesesuaian Bajet

Sebelum saya terangkan langkah-langkahnya dengan lebih lanjut, saya mahu anda kenal terlebih dahulu, dinar emas Public Gold yang macam mana yang available di pasaran.

Supaya senang anda nak buat pilihan, mengikut bajet anda masing-masing. Untuk pengatahuan anda semua, 1 Dinar beratnya bersamaan 4.24gram.

Dinar emas Public Gold

Ini dinar emas Public Gold design lama.

Sekarang ni Public Gold sudah tidak keluarkan lagi, yang ada hanya design baru.

Di pasaran, dinar emas PG yang ada ialah 1/2 Dinar, 1 Dinar, 5 Dinar dan 10 Dinar.

Dinar Public Gold design baru

Ini 5 Dinar Public Gold design baru. Cantik kan? HEHE

Harganya sekarang sekitar RM3900 jer. Anda boleh rujuk harganya di www.public gold.com.my

Dealer Public Gold

Disebelah kanan tu, bentuk 1 Dinar Public Gold yang baru.

Bagi anda yang mempunyai bajet sekitar RM700 hingga RM800, anda sangat sesuai dapatkan dinar yang macam ni.

Sekarang dah jadi trend.

Orang beli 1 Dinar PG, dan letak atas par sebagai hadiah maskahwin. Susun 5 keping pun dah cantik!

emas Public gold

Yang hijau ditengah tu ialah 1/2 Dinar Public Gold. Beratnya hanya 2.125gram.

Harga runcitnya agak mahal kalau dikira harga per gram iaitu RM500 sekeping.

Kalau nak lebih murah, anda boleh beli dengan cara akaun emas fizikal GAP. 

Sekitar RM400 ajer mungkin dah boleh dapat, mengikut harga emas semasa. 

Cara Dapatkan Dinar Emas Public Gold Dengan Lebih Murah

Baiklah.

Untuk buat belian dinar Public Gold sendiri di website, boleh rujuk video yang saya kongsi dibawah ni.

Stepnya sama sahaja dengan buat belian emas-emas lain. Kecuali anda ingin beli dinar emas dengan cara GAP.

Bagi sahabat-sahabat yang sudah ada akaun emas fizikal GAP, boleh keluarkan Dinar emas dari akaun GAP.

Anda hanya perlu ke mana-mana cawangan Public Gold berdekatan, dan terus tunjuk IC dan bayar gold premium, untuk dapatkanya.

Untuk kefahaman lebih lanjut, anda juga boleh rujuk tutorial yang mentor saya sediakan ini.

Hubungi Saya 24/7

Jika ada sebarang persoalan tentang emas, anda boleh rujuk dealer anda masing-masing.

Bagi yang belum ada mana-mana dealer, boleh hubungi saya 24jam sehari, 7 hari seminggu.

Saya juga seorang dealer Public Gold yang aktif, saya boleh membimbing anda secara percuma jer.

Boleh call/wassap/sms di +6014-5005090

Sekian, semoga bermanfaat.

Hafiz
Tawau, Sabah
24 Februari 2019
19 Jamadil Akhir 1440H
Saya dealer Public Gold yang aktif. Saya memberi nasihat tentang simpanan dan pelaburan emas yang betul tepat dan selamat.

3 Comments

  1. Nk tnya klau sy bli stngah dinar rm 250 sbln utk kumpul
    Next2 klau sy nk tukar dinar tu pd ringgit .. msih boleh jual ke kad dinar tu
    Contoh klau kita nk pajak kad dinar tu bleh ke

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *